5/7/12

"Εκεί που ζουν οι Τίγρεις"


 "Εκεί που ζουν οι Τίγρεις"  του jean -Marie Blas de Robles. Ένα βιβλίο το οποίο θα το πρότεινα ανεπιφύλακτα σε όσους αρέσει να διαβάζουν βιβλία που εμπλέκουν διαφορετικές εποχές και χαρακτήρες. Ο Ήρωας του βιβλίου Ελεαζάρ που στην πραγματικότητα είναι απλά ο συνδετικός κρίκος των πραγματικών Ηρώων της ιστορίας εργάζεται ως ανταποκριτής ειδησεογραφικού πρακτορείου στην Αλκαντάρα της Βραζιλίας. Η γυναίκα του Ελάινε τον έχει εγκαταλείψει και συμμετέχει σε μία επιστημονική αποστολή στη Ζούγκλα. Η κόρη του Μοέμα είναι φοιτήτρια και παραδομένη στη χρήση ουσιών με μπερδεμένη σεξουαλικότητα, και βέβαια ο Κίρχερ η βιογραφία του οποίου παρουσιάζεται από τον πιστό μαθητή του Κασπάρ Σοτ και  αγαπημένο μου χαρακτήρα . Ένα φοβερά ενδιαφέρον βιβλίο με ιδιαίτερες ανατροπές, με αποκορύφωμα τον θλιβερό επίλογο.
   Κλείνοντας και το τελευταίο κεφάλαιο πραγματικά είχα τη γεύση του ανικανοποίητου και θεωρούσα ότι έμειναν πολλά ερωτηματικά , κάνοντας μια δεύτερη σκέψη αντιλήφθηκα ότι δεν θα μπορούσε να τελειώσει διαφορετικά , οτιδήποτε άλλο θα ευτέλιζε τους χαρακτήρες.
    Έχει δημοσιευθεί και στο Irenem !

2 σχόλια:

  1. Πολύ όμορφη πρόταση, Ειρήνη, με ένα αξέχαστο τίτλο! Με την πρώτη ευκαιρία, θα ταξιδέψουμε κι εμείς... εκεί που ζουν οι τίγρεις!

    Ευχαριστούμε πολύ! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το εύχομαι γιατί είναι ένα βιβλίο που θα ήθελα πολύ να το συζητήσω !!! όσο για τον τίτλο ... λέω να το αφήσω ασχολίαστο ξέρεις εσύ !!!

      Διαγραφή